sunnuntai 26. syyskuuta 2010

PS Edelliseen

Heinolassa, muutama kilometri pohjoiseen Tähtisalmen sillan jälkeen on ABC asema jonka tontilla on vaikka mitä, mm Heila kauppa. Paikallisten maatilayrittäjien tuotteiden myyntipiste. Lihatiski sellainen että hakemalla saa hakea vastaavaa - ja koko Suomesta. Ei sellaista heti löydy - ja taatusti tuoretta ja laatua sitten vimpan päälle!
Ostan aina sieltä naudan suolalihaa, myös tänään - ja se vie melkein kielen mennessään. On se kallista mutta hei, ei halvalla hyvää saa!
Samalla ostin - kun talvi tekee tuloaan - tuoretta sian kylkirasvaa - linnuille.

Ostin nyt ensimmäisen kerran alkoholia, Sahtia ja ihan hyvää se oli ja komea pullo patentti korkilla. Sitten pullo viiniä - mansikkaa joka oli voittanut kultamitalin 2003 tilaviini skaboissa. Pihamaan Rosé. Käsin puristettua mansikkaa ja noin 11%. Viini Heila - Heinola.

Oli muuten mahottoman hyvää. Vaikka se on aika kallista, reilut kympin pullo, mutta makuun nähden ihan hintansa väärtti! Seuraavan kerran kun sinne pysähdyn lasku kassalla on enemmän kuin tuo suolaliha.
(Kalliiksi tulee nuo etelän reissut ;o))

Mitä Vikimme haisteluihin ja värinöihin tulee - tyttäreni narttu koiralla oli juoksujen jälkeinen "valeraskaus". Sekö poikamme sai ihan sekaisin?

Syötyäni Heilan erinomaista leipää ja suolalihaa vaihdoin vaatteet (Vikin pettymykseksi) ja lähdin pihalle tekemään raudoitusta anturan valumuottiin. Osan jouduin hitsamaan ja taas kiroilin sydän juuria myöden miten kelvoton tuo pieni hitsauskoneeni on. Ajattelin jo hakevani lainaksi naapurista oikeastaan pienemmän, mutta Suomalaisen Kempin. Sillä puikko syttyy ja palaa tasaisesti.

Sitten tulikin kello lähemmän viisi ja ruoka-aika.

Huomenna on taas "atoajelua" - pitää viedä auto kirkolle katsastukseen. Saas nähdä miten menee. Pelkään pahoin että renkaat eivät enää kelpaa - eikä talvikumeja voi vielä alle laittaa kun siinä on nastat.
Siinä sitä sitten mietitään, joko uudet kesäkumit tai kitkat?

Sen jälkeen jatketaan taas anturan raudoituksen kanssa.

Niin, ja sitten tulee muutama tuote jotka minun tulee tehdä puupajassani - ja ihan pakko. Oikeastaan ihan kiva juttu. Edessä kun on tyttäreni ja hänen miehensä liiton "virallistaminen" - ja mitä minä jotain ostamaan kun tehdä voi itse :D (Big Smile - oikea irvistys).
Niitä ei ihan hetkessä tee - ensin osien yhteensovittamisen tarkkuus ja sitten niiden pintakäsittely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti