maanantai 15. marraskuuta 2010

10 pisteen tunarointia

Ja taas kerran - ei valokuvia :o(

Aamu alkoi ajamalla heti yhdeksäksi Mikkeliin, puku pesulaan ja sitten piti löytää jostain parturi. Se on helpommin sanottu kuin tehty - missään kolmesta paikasta josta kysyin ajat vasta seuraavalle viikolle tai ko viikon lopulle. Sama tilanne aikaisemmin Juvalla.
Ajattelin että siinä on ammattiryhmä jolla on aina töitä.
Löysin sitten yhden jossa oli heti aika jos "harjoittelija" saa leikata. Sanoin että käy jos sen jälkeen kehtaan mennä häihin. Hyvin se opiskelija työnsä kuitenkin teki. Ja vaikka sain siitä 20% alennuksen se maksoi € 17.

Sitten Prismaan jossa vaihdoin takuuajassa hienon Tefal kahvikeittimen - elektronisen vaika millä jutulla. Se kun lakkasi toimimasta. Vaihdoin sen sitten sellaiseen jossa ei pitäisi olla elekroniikkaa ja mukaan tuli sitten Phillipsin keitin.

Sitten K-Rautaan ostoksille - ja siellä menee aina aikaa - etenkin pihalla ennen kuin löytää varastomiehen, ja hermot :o(
Nyt joudun ajamaan Juvalle putkifirmaan - heillä ei ollut sisäholkkeja 22 mm PEX putkeen !!!
En ryhtynyt hakemaan sen jälkeen Mikkelistä toista firmaa josta ne saisin. Halusin kotiin.

Sitten pihalla pressu kärryyn - kipsilevyt kyytiin ja pakettiin kun lopulta kovan etsinnän ja monen tupakan jälkeen löysin varstomiehen  ja päälle sitten vielä 8 kpl vajaasärmäistä 3.6 metrin 2x4. Siitä pätkitään, vajaa särmäisestä tarvitsemani runkopalkit ja pätkät sitten takkaan ja tuvan hellaan. Niistä ei ole sitten mihinkään  muuhun käyttöön kuin uuniin. Kalista poltettavaa.

Kotona sitten päivällistä yli 3 tunnin reissun jälkeen ja purkuhommiin. Verannan seinää nurin siten ettei se romahda. Toisella puolella oli meidän entinen TV-olohuone - joten se oli hieman paksumpi - ja eristetty sahanpuruilla.

Kun sen huomasin hain lehti-imurin - sellainen joka puhaltaa ja imee ja on ihan mahottoman kovaääninen vempain.
Kun tyhjensin ensimmäisen pussin - pidin paussin ja jatkoin ja aloin ihmettelemään kun pussi on ja pysyy kevyenä.
Aina se pölisi ja silmälasit olivat huurussa kun hengitin suojaimen läpi - mutta nyt pölysi entistä voimakkaammin.
Aloin sitten peruuttamaan ja imuroimaan portaita - ihmettelin miten paljon oli "mennyt ohi" - purua oli ihan mahottomasti.

Otin sitten uuden tauon - saadakseni huuruiset silmälasini puhtaaksi kun huomasin että olin unohtanut vetää keräävän pussin vetoketjun, eli pohjan kiinni!
Kaikki mitä imuroin ei jäänyt pussiin vaan jatkoi matkaa maahan!

Se oli todella 10 pisteen tunarointia - ja papukaija merkit päälle!

Sain sen osan kuitenkin puretuksi - huomenna homma jatkuu. Ko. kohtaan tulee ovi ja runkoleijona. Sisäpuolelta sitten eristeet, 250 mm pitäisi riittää. Kyseessä on nk. tekninen tila jonne siirrän vesipumpun ja vesivaraajan. Jossain vaiheessa vielä yksi pienempi lisää joka aluksi saa hoitaa lattialämmityksen.
Sisälle pitää saada vielä kipsilevyt - naapurin Matti tulee avuksi. Normaalisti eukko olisi oivallinen apu - mutta ei nyt hänen silmien takia.

Lopetin hommat sitten noin 15.30 ja olin kerta kaikkiaan loppu - tai ei nyt ihan mutta melkein. Se käsin purkaminen on loppujen lopuksi melko lailla työlästä - etenkin kun rakentaja on ollut intohimoinen naulojen käyttäjä - ja sitten viimeisen päälle likaista hommaa.
Töiden jälkeen sitten isälle, vaatteet sivuun ja kalja ja sitten suihkuun - olin aika pölyisessä kunnossa nimittäin.

Että näin tällä kertaa... ja syödään eukon leipomaa pullaa :o)

2 kommenttia:

 1. XD välillä sitä tulee pölijäiltyä kunnolla.
  Ensi harmituksen jälkeen sitten saa nauraa makeasti touhulle.
  Mukavaa häähulinaa teille ja rouvalle paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Todella tuli "pölijäiltyä" ;o)
  Kyllä se sitten myöhemmin nauratti - ensin harmitti toki niin että kamera tuli mieleen - mutta vaikenin enkä sanonut eukolle mitään.

  Olin kuin "lumi-ukko" - mutta sahanpurusta ja pölystä.

  PS. Ajattelin leipoa "pari" kakkua häävieraille. Niitä on noin sata. Mutta - mistä sen ajan löytää?

  VastaaPoista