tiistai 16. marraskuuta 2010

Lääkäri pisti herneet nenääni

Aikaisempi lääkärini terveyskeskuksessa hävisi jonnekin ja tilalle tuli uusi. Niin mahottoman pieni tyttö että arvelin voivani pistää sen povitaskuuni - ainakin isomman takin povitaskuun. Ei sen puoleen - nätti tyttö ja todella nuori.
Kun luki näytöltä juttujani ajattelin tietääkö ja osaako tuo oikeasti yhtään mitään? Kokemusta sillä on hommasta yhtä paljon kun nuorella possulla karsinastaan.

Heti alusta alkaen koin että kemiamme ei kohtaa - ei alkuunkaan. Hän palasi uudelleen ja uudelleen tupakointiini. Session lopussa hän tavallaan sanoi - kun tapaamme 3 kk kuluttua - jos en lopeta tupakointia hän näkee tarpeettomaksi jatkaa hoitoa - eli lääkkeiden kirjoittamista.

Lopetin edellisen lääkkeen käytön ja ilmoitin siitä heille. Se ei kerta kaikkiaan sopinut minulle. Hoitaja joka teki aikaisemmin minulle "puhallus testin" - eli spirometrian ehdotti uutta lääkettä - joka lääkkeenä on todella uusi. Nimeltä Alvesco. Kyseinen lekuri tiesi siitä ja ajatteli että sitä voisi kokeilla. Hänelle se oli aivan uusi tuttavuus kuten Juvan apteekille joilla oli siitä vain yksi pakkaus eikä mitään tietoa.

Odotin saavani nyt sen B-lausunnon mutta hän sanoi ettei sellaista kirjoita. Sanoin että onhan siitä kun aloitin täällä jo yli 6 kk, ja olen syönyt niitä jo vuosia. Joten miksi ei?
Koska MINÄ LOPETIN LÄÄKKEEN SYÖMISEN NOIN 3 KK SITTEN!
Sanoin ostaneeni ne - eikä minulle määrätty uutta jota voin käyttää. Ja nyt tulee uusi lääke (lääkkeet) jonka joudun ostamaan. Ei auttanut - jos syön niitä seuraavat 3 kk sitten hän kirjoittaa sen B-lasunnon.

Silloin minulla alkoi tuntumaan että herneitä työnnetään nenään - ja voimalla. Ja se näkyi taatausti naamastani. Sen jälkeen tuli se aikaisemmin mainitsemani juttu - jos en lopeta tupakointia ja mitä siitä seuraa.
Alvesco on ns. hoitava lääke jonka lisäksi tarvitsen ns. avaavan joka on Bricanyl.

Siinä hässäkässä unohdin täysin kysyä saisinko lääkärin lausunnon ajokorttiani varten (K-auto). On se ikä-rasite.

2 kommenttia:

 1. Tuloopas hieno mökki, kun on noin kätevä mies tekemässä! Minulalkin on astma ja juuri tuota Bricanyliä on ollunna, vaan nyt on Symbicort siis hoitavana aamuin illoin ja hyvää on ollunna. Mene vaan toiselle lääkärille, sillä kyllä astma pitää hoitaa ja astmaa on muillakin kuin tupakoitsijoilla. Oikein mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Helena,
  En nyt muista mikä se merkki oli, avaava ja hoitava - tuolla se on laatikossa. Se ei kuitenkaan käynyt alkuunkaan. Iski väsy, tavallaan masennuksen kaltainen voimattomuus ja haluttomuus.
  Aamiainenkaan ei maistunut - ei ruoka yleensä ja illalla olin hurjan väsynyt - kun piti jo seitsemältä mennä nukkumaan lopetin sen ja elämä muuttui.

  PS. Nyt lähden siirtämään vesipumppua uuteen paikkaan. Aluksi se tietää vesijohdon asennusta alapohjan alta lattian läpi.

  VastaaPoista