tiistai 16. marraskuuta 2010

Mahdollisuus työrupeamiin

Sain tänään taas mahdollisuuden pieniin työrupeamiin.
Onneksi eilinen tieto säästä muuttui todella suotuisampaan suuntaan, mutta kuitenkin. Ei tullut paniikkia vesipumpun siirtoon.

Aamulla aloitin kahdeksalta - hämärässä ja sainkin tehdyksi yhtä jos toista ja sitten olikin aika vaihtaa vaatteet ja lähteä Juvalle lekuriin. Josta jo kirjoitin.

Sitten kotiin - päivällinen ja taas pientä puurtamista - nyt kylä vaatteissa kun kannoin yläkerrasta vierashuoneen parisängyn alas. Lattialla nukkuminen alkoi olemaan liian viileätä.
Sitten vaihdettuani vaatteet työni jatkui oven karmien kanssa. Se tulee laitehuoneeseen jonne pääsee verannalta. 2x4:sta sahaus reiluun mittaan ja sitten höyläys - sen jälkeen tarkkaan mittaan katkaisu.

Sitten naapurin Matti tuli avuksi kyproc levyjen siirrossa kärrystä sisälle, sovittu aika oli klo 14. Se oli siinä ja siinä että onnistui kun Matti oli myös käynyt myös "Kirkolla" ja tietenkin Alkossa. Ne kolme kyproc levyä verstaassa jäivät sinne. Sovittiin että hän auttaa minua sinä huomenna, niiden kantamisessa sisälle. Normaalisti eukko voisi toimia apurina - mutta ei nyt.

iPhone 4 kuva oven karmeista jotka tein
Ne pitäisi oikeasti vielä maalata ennen asennusta
Purut lattialla? Puruimurin pussi meni rikki ja höyläykseesä purut jatkoivat - minne menivät :o(
OK, se oli jätesäkki.
Kun levyt olivat sisällä lähdettiin kahville ja sen jälkeen menin verstaalle jatkamaan oven karmien valmistusta ja Matti jäi sisälle eukon kanssa nauttiakseen saamansa Kossu paukkua.

Ulos tullessani - kun puhelin oli mukana - otin kuvan - ei hääppönen mutta kännykkä kameralla ihan OK. Varmaan Nokian N8 tuottaisi paljon, paljon parempi laatuisen kuvan.
iPhone 4 kuva "saunaosastosta"
Valkoinen peite on aluskate, se aukko pitää vielä peittää lujemmalla materiaalilla - eli tässä tapauksessa runkoleijonalla. Myös vastakkaiselta puolella sama juttu. Sitten on katon (pellin) jatkaminen kohti talon katon ylintä kohtaa, ensin runkorakenne ja pelti sen kummallisen harjan oikaisemiseen ja peittämiseen. Se onkin varsin kinkkinen juttu. Leveys on vain noin 80 cm, mutta voisi olla yhtä lailla vaikka mitä. Pahimmassa tapauksessa joudun vuokraamaan siihen hommaan henkilönosturin. Tikkaani ylettyvät juuri ja juuri katon harjalle.

Kuvassa oleva "ruskea" makkara on muovitettu suojapaperi avoimena olevalle runkorakenteelle. 
Mitä ko kohteen sisällä tapahtuu - siitä seuraavassa blogissa - valokuvilla, toki toisella kameralla. iPhone 4 kuvat huonossa, keinovalossa ovat aika onnettomat.
Siellä on muutama todella "kinkkinen" juttu ratkaistavaksi.
Kaikki olisi todella helppoa jos voisin purkaa heti pois verannan ja sisäeteisen.

PS. Kokeilin tänään ensimmäisen kerran iPhone 4 HD videota verstaassani. Koko on HD mutta laatu jostain vuosia sitten olleesta pokkarista - ainakin keino valossa.
Apple on lievästi sanottuna enemmän kuin liioitellut kameransa kykyä valokuvaamiseen. Todella suuri pettymys vaikka en suuria odottanutkaan.

Kun rakennuksen kyseinen osa on valmis - tiettyyn pisteeseen asti, niin sitten talvella kun säätiedot ja olosuhteet ovat OK ryhdyn rakentamaan - eli kokoamaan meidän tulevaa olohuonetta. Leveys noin 8.4 m ja syvyys noin 4.4 m. Pulpetti katto.

Tikkaista vasempaan oleva seinä on väliaikainen kunnes seuraava osa, eli em. valmistuu. Suurin osa seinästä tulee muurattavaksi koska siihen tulee piippu saunalle ja takalle.
Tikkaiden kohdalta lähtee sitten portaat yläkertaan (makuuhuone ja vierastila) ja heti vasemmalle ovi saunaan ja kodinhoitohuoneeseen.

Vasemmalla olevaan seinään tulee sitten vielä ne ikkunat. Niin .... ja paljon, paljon muuta....
Kunpa saisi sen lottopotin jolla voisi rahoittaa koko jutun...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti