keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Remontti jatkuu

Tänään päästiin muuraamaan - mutta ennen sitä paljon muuta
Tuleva "sauna osa" kevytpeite katolla
Oikealla oleva "teltta", vai sanoisi laavu tulevalle muurauselle
Yllä reilut 5 metriä sadesuojaa. Levyt seinässä ja katto joka pitää vedet ulkona - aluskatteella ja sitten vielä kevytpeitteellä peitettynä. Peltiä varten täytyy hakea Mikkelistä Rami Rentistä kunnon telineet. Tuo kuva eilisestä ja sitä ennen aherruksesta. Tänään muut jutut - aluksi melkoisessa vesisateessa.
Lisää pressuja
Tänään alkoi rakennuksen päätyseinän sokkelin muuraus anturan päälle. Ennen sitä vedin kevytpeitteen tekemäni hökötyksen päälle, suojaa sateelta. Minusta ei niin väliä mutta tuo "laasti" säkki pitää suojata. Se ei ole betonia - vaan nk. kalkkilaastia eli kuivuu mahottoman hitaasti. Mutta sitten kun se kuivuu se on todella kestävää.
Tuhansia vuosia vanha "resepti".
Kuvassa oleva "etu-pressu" on tuulen- ja sateensuoja sille laastisäkille se on avoin kun teen satsia muuraukselle.

8.4 metriä sokkelia tehtäväksi ja päädyssä plus 4.4 metriä kohti taloa.
Tein tänään sitten 8.4 metriä. Ensimmäisen kerroksen ja jätin kuivumaan. Kun pääsin päätyyn asti huomasin etten ollut tehnyt linjanarua sille 4.4 metrille - enkä ryhtynyt sitä tekemään.
Kun jutut oli pulkassa, työkalut pesty, hieman pihahommia otin auton ja ajoin kirkolle postiin hakeakseni uuden puhelimeni - iPhone 4 - josta lisää seuraavassa jutussa.

Huomenna jatkan muurausta - katsotaan montako kerrosta saan tehdyksi - tänään tehdyn lisäksi vielä kolme. En kuitenkaan vedä itseäni sellaiseen tilttiin mitä viimeksi.

PS. Aamulla tein "aukon", eli oven verannan seinään josta pääsee uuteen tilaan ja peitin viimeisen aukon seinästä  Runkoleijonalla.  Se osa oli toiminut aamuun asti "ovena". 
Se purkaminen oli käsin purkamista ja kuinka olla, siihen tuhraantui toista tuntia!
Korjailin sitten ja täydensin katon ja katon sivujen vesieristystä - eilen kun se pimeys tuli aika varhain ja nopeasti. Ja tietenkin olin tehnyt kummallisen mokan - ei mikään korjaamaton juttu. Ihan turha. Syy väsymys, melkein pimeys ja tietty huolimattomuus.
Että minkä monkan? Ylin aluskate meni ihan "vituralle" talon seinään nähden. Joudun vetämään sen päälle uuden. Onneksi se on helppo koska se tulee edellisten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti