tiistai 2. marraskuuta 2010

Korkeita paikkoja ja ahdasta

Ei se kattopelti vieläkään tullut asennetuksi :o(
Välikatto valmistuu
Kuva itse asiassa on eiliseltä päivältä. Aamulla poistin eilen tekemäni "katon" jonka kattotuolit olivat laudasta. Eilen tuli myös asennetuksi tuo Runkoleijona.
Koton korotus jotta eristeitä mahtuisi riittävästi
Korotin seinää 60 cm jotta sinne mahtuisi riittävä määrä eristeitä. Päädyin tekemään kattotuolit 2x4:sta ja kun sopivaa tavaraa ei ollut piti mennä kirkolle ostoksille ja samalla täydensin ruokapuolta. Siihen tuhraantui itse asiassa pari tuntia.

Sain kuvan ottamisen jälkeen tehdyksi kattotuolit, sahattua ne mittaan ja muotoon, asennetuksi ja sitten lopuksi vielä aluskate, kosteussuoja. Ja kun en saanut pellitettyä kattoa laitoin sen päälle vielä kevytpeitteen.
Tekemäni kattotuolit joudun vielä tukemaan ristipalkeilla jotta ne kestävät lumikuorman.

Aamulla avasin aivan ensin pääsyn meidän makuuhuoneeseen, vierashuoneeseen ja vaatevarastoon. Eukko oli ihan mahottoman onnellinen. Sitten asensin portainen alkuun, seinään oven, lukollisen. Karmit tein 2x4:sta. Yhden jouduin höyläämään kapeammaksi mutta nyt se toimii ja oven lukko avautuu Abloy avaimella.
Käytännössä voisimme vaikka muuttaa jo viettämään yöt ylhäällä. Sitä ei nyt vielä ihan tehdä kun suoraa kulkua alakerrasta ei vielä ole sinne.

Eukolta jäi loppu työn kuvat ottamatta, sellaista sattuu ja tapahtuu. Pimeys tuli kuitenkin mahottoman nopeasti. Kun lopetin viideltä oli jo pilkko pimeää.

Sanomattakin on varmaan selvää että Ukko-Tontun lihakset ovat kipeitä - eikä alkuunkaan vähäisesti, etenkin oikea käsi ja olkapää.

On se muuten kumma juttu kun iltapäivällä työtahti alkaa hiipumaan tulee hieman vilu ja sen myötä alkaa kramppaamaan sieltä sun tuolta kropassa.

PS. Kun katsoin eilen sääennusteita totesin etten aloita tänään muurausta.
Nyt kun katson sääennusteita; ei se nyt ole ihan sama mitä vielä eilen oli - mutta muuraus alkaa ja tehdään mitä jaksetaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti