maanantai 27. kesäkuuta 2011

Halleluja, tarkastus meni ihan 99% OK

Kolmas kerta toden sanoo - myös tämän päivän kirjoittelulle.
Sain yllätys vieraan, mestarin joka valvoo touhujani - kierteli ja kaarteli - kävi katolla - tekemäni telineen päällä ja totesi että kaikki on hyvin ja sitten vain asentamaan kattopeltejä. (En arvannut että siihenkin piti olla "lupa").

Ennen sitä hän oli tyytyväinen että olin naulannut rimat tuulensuojalevyjen päälle - en vain sanonut miten myöhään ne tein. (Nyt alan etsimään parasta tarjousta noin 700 metrille lautaa perus maalattuna - ja valmiiksi maalattuna).
Sisällä kaikki oli OK - ja sain tarkennetut ohjeet miten toimin ennen katon eristämistä. Siitä sitten lisää kun sen teen. Saammani ohjeet muuten ( suositus) eräältä eristefirmalta olivat 100% väärät! Siitä lisää myöhemmin. Myös heidän "tuote" siihen on se joka aikaan saa homeen ja ennen sitä huonon ilman.
Mitä tulevan savupiipun anturaan ja siihen kokonaisuuteen tukevaan isoon takkaan tulee - suunnitelmani siihen oli 100% määräysten ja suositusten mukainen - en muuten olisi voinut sitä tehdä mitenkään toisella tavalla. Sekin kaavailemani "tunnettu" valmispiippu oli myyjän ehdottaman tarjouksen vastainen. Eli tarjottiin yhdellä hormilla kun itse ajattelin kahdella. Yksi saunaan ja toinen takkaan - ja täällä rakennus valvonta edellyttää juuri sitä.

Oli miten oli - tarkastus oli 99.99% hyväksytty ilman huomautettavaa - paitsi se puuttuva osa sadalle prosentille.
Nimittäin, yhdessä osassa aluskate oli lian "lerpalla" 80 cm osalta, siis yhdessä osassa kattoa. Sen saa helposti korjatuksi. Nolo moka minulta - mutta minut tuntien - se kaikki jäi todella vähiin - olisin voinut mokata paljon enemmän. (Väsymys, voimattomuus - tekee yksin - tekee sokkona ja arvailee, eli tulee tuo MUTU tiede avuksi kun mikään muu ei enää ole käytettävissä --- jne).

So, I am VERY pleased! Eli nyt ollaan itseriittoisuuden, itseen kohdistuvan myötätunnon ja kehun euforiassa (miltei lääketieteen määrittelyn mukaisessa tilassa) ! :-) XD

Tästä on hyvä jatkaa .... :-D
Huomenna levätään - maalataan vain lautoja ja silleen...

2 kommenttia:

  1. Ihan mukava, että tarkastus meni hyvin, varsinkin noin yllättävä :) Mukava jatkaa uusien tekemistä kun ei tarvitse ensin vanhoja korjailla.

    Ammi

    VastaaPoista
  2. Juu, se oli yllättävä vierailu - sanoi ajaneensa tästä ohi kotimatkalla - tiedä sitten.
    Mutta ihan yes juttu kaikkineen - etenkin kun tuli ennen kuin aloin asentamaan kattopeltejä.

    VastaaPoista