sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannus meni ja aurinko tuli

Juhannus meni ja aurinko tuli joten päätin repiä eri suojaukset auki ja ryhtyä remontoimaan kestävään kuntoon yläkerran oudon kulman - myös niin että kestää vaikka millaisen lumikuroman.
Outo kulma alhaalta katsottuna
Siellä se remontti kohde on - taivas paistaa sisälle.
Tikkaat katolle menoa varten, alhaalla kodinhoitohuoneen ja suihkun yläkatto.
Outo kulma ylhäältä katsottuna
Outo kulma peltikatetta vailla
En sitten enää jaksanut pätkäistä sopivaa peltiä ja hilata sitä ylös, se on sitten huomenna. Ja samalla taaempana olevan osan rakenteen täydennys ja vesitiiviiksi saattaminen. Nyt sitä suojaa vedeltä aluskate.

Ennen edellistä sain puretuksi sen tosi oudon "kolmio lipan" ja suoristettua seinän tuulensuojalevylle. Ensin piti poistaa TV antenni ja sitten saada se takaisin.
Kyllä se siitä, jäi kuva ottamatta kun olin saanut sen valmiiksi, eli TV antenni ylhäällä ja kulma suojattuna
Tuon kolmion purku otti hieman voimille - vaikka apuna oli puukkosaha ja muut hilavitkuttimet. En asentanut kaikkia tuulensuojalevyjä - ehtii ne myöhemminkin. Aluskate suojaa siihen asti sateelta.
Huomenna tuo osa on sitten valmis - vaikka käyn Mikkelissä ostoksilla - harmi että mitä tarvitsen ei saa Juvalta, olisi lähempänä.
Purkuhommia ja siivousta edessä
Vanhan talon päätyä, pätkin ulkolaudoituksen moottorisahalla. Nyt olisi edessä sitten sateiselle päivälle noiden lautojen pätkien poistoa ja purujen poistoa.
Kun koko seinä on avoin runkopalkkeihin asti, siis niin alkuperäisiin asennat uudet ylhäällä olevaa palkkia tukemaan. Sitten pienet eristeet ja valmista on kipsilevyä varten.
Niin ja siihen seinään tulee uusi aukko portaille yläkertaan - ja toinen aukko seinän takana olevaan huoneeseen.

Että tällaista jussia ja sen jatkoja täällä. Niin ja tänään en sitten sen kummemmin mokannut - en lyönyt kiinni vääriä lautoja enkä ottanut mittoja myöskään väärin.

PS. Nyt pitää vielä miettiä mitä muuta tarvitsen ettei tarvitse heti reissun lähteä. Se on aina tuollaist 90 km. Ajattelin samalla ostaa pari säkkiä tasoitetta sokkelin harkkojen pintaan että pääsen jossain vaiheessa asentamaan patolevyjä. Sitten routaeriste ja hovihankkijani saa sitten tuoda täytettä että saan etupihan suoraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti