keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Naulan kantaan

Puuhastelin tänään siinä osassa katolla jossa nyt rakentamani ja syksyllä tekemäni rakennus yhtyy - toimien sen mukaan miten sen pari päivää sitten oivalsin tekeväni - hyvin toimii.
Olisin saanut sen jo tänään valmiiksi jos en olisi aamulla nukahtanut uudelleen. Kun aurinko porotti kirkkaalta taivalta - Ilmatieteenlaitoksen UV varoitus (juupa juu), 28 varjossa alkoi tämä ukko kypsymään - etenkin kun ravasin lukuisia kertoja ylös ja alas - rahdaten uutta muotoiltua puuta rakennelmaani - tai hakemaan nauloja, tai mikä se nyt oli kun loppui tai puuttui.

Menin sitten syksyllä tekemäni osan yläkaton päälle ja aloin ruuvaamaan kattopellin läpi sen päällä olevaan lautaan ruuveja. Se rakennelma on väliaikainen. Ensi kesänä, tai syksyllä nostan sen katon talon puolista osaa tuollaiset 10 cm. Se lauta vaihtuu sitten painekyllästettyyn.

Olin varannut ylimääräisiä ruuveja - ei auttanut kun pudotin alas enemmän mitä olin "suunnitellut" tekeväni ja sitten yhden ruuvin osalta tuli ongelma.
Ihmettelin ja ihmettelin kun ei vain mene puuhun vaikka pellissä on reikä. Kun otin ruuvivääntimen pois - ruuvi putosi, vajaa 3 metriä alas ja näin syyn epäonnistumiseeni.

Olin onnistunut kohdistamaan ruuvin suoraan - matemaattisesti täydellisesti naulan kantaan!
Naulan kanta se sieltä reiästä näkyy
PS. Vasara unohtui joten en saanut kotkatuksi nauloja jotka näkyy
Siinä laudassa oli tasan 4 naulaa, kaksi ja kaksi, tukipuille alta naulattuna. Miten ihmeessä voinkin onnistua siinä?
Eikä ole ensimmäinen kerta kun teen vastaavaa, yleensä se onnistuu naulatessa kun lyön uutta rimaa tai lautaa toisen päälle, niin ja toki ruuvatessa kun olen kiinnittämässä tuulensuojalevyjä tai kipsilevyjä.

Huomenna on pakko nostaa pää tyynystä kellon soittoon (puhelimen vienoon musiikkiin) jotta saan edes jotain valmiiksi ennen keskipäivän aurinkoa.
Jatkoi iltapäivällä maalaamista - kahden laudan jälkeen luovutin - en tiedä lämpötilaa siellä - mutta olo oli kuin saunassa ja hiki virtasi. Ja minä lähdin suihkuun.
Ruokailun jälkeen menen sitten suihkuttelemaan puutarhaa - ja hyvä on kastella vedellä uudesta kaivosta jonka tein viime vuonna. :-) Niin ja tänään syötiin ensimmäiset mansikat - ja miten suussa sulavia - ja maistui ihan mansikalle :-D

PS. Ajattelin nostaa huomenna pari tai ... kattopeltiä ylös, siis ajattelen - tekeminen jää sitten nähtäväksi.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on kuuma täälläkin. Uskaltauduin tontille vasta kuuden jälkeen illalla.

  Kiroilin huomatessani ostaneeni ruuveja, joissa toisissa normi ristikanta ja toisissa torx.

  VastaaPoista
 2. Tänään tulee kuuma päivä - vielä kuumempaa huomenna.

  Mitä ruuveihin tulee niin olen ehdottomasti torxin miehiä, ja kuten sinulle - osta kaksi pakettia ja toinen on yhtä ja toinen on toista. Ristipäiden kanssa on sitten hakemista siihen oikeaan ruuvauspään löytämiseen.

  Kaikissa on monesti sitten niin että päät hajoavat kuin itsestään - vaikka on ostavinaan parempaa laatua.
  Halpoihin en koske edes hanskat kädessä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kirjaimellisesti naulankantaan ;o).
  Kokeiles lihaskramppien estoon magnesiumia ja juo töitä tehdessä = hikoillessa kivennäisvettä korvaamaan hikoiltuja kivennäisiä.
  Virkistäviä unia!

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut tapana tehdä illalla litra toista teetä, loraus sokeria ja sitten sitruunaa. Seuraavana päivänä se on oiva janojuoma.
  Mutta siinä ei taida olla niitä kivennäisiä - ellei sitten sitä mitä puhtaasta kaivovedestä tulee.

  VastaaPoista