maanantai 27. kesäkuuta 2011

Vaivoja ja pelkoja

Lankulla kävelyä
Olen kävellyt lukuisia kertoja tuon lankun päällä ilman ongelmia, ilman pelkotiloja vaikka miten ja mitä tahansa kantaen.
Mutta on se vain niin kumma kun tuo lankku nousee muutaman metrin ylöspäin, ja maa näyttää olevan aika lailla alhaalla alkaa arkuus, jopa pelko. 
En sano että minulla on korkean paikan kammo - en ainakaan myönnä sitä. Ottaisin tähän avuksi lennonopettajani - jolla todella oli tuo korkeanpaikan kammo. Hän ei kyennyt nousemaan tikkailla edes niin korkealle että olisi päässyt OK talonsa räystäitä putsaamaan.

Hän oli ennen siviiliin siirtymistä ilmavoimien taitolentäjä ja opettaja. Hän oli uskomaton akrobaatti lentokoneen puikoissa ja teki temppuja jopa maan pinnan heinikon latvoja hipoen. Kun kysyin miten se voi olla mahdollista hän sanoi.
Tikkaisiin ja sellaisiin en luota - lentokoneeseen ja taitoihini minä luotan.

Joten minun pitäisi luottaa siihen mitä olen rakentanut - enkä arastella sitä että putoan sieltä alas. Mutta on se vain niin kumma juttu että sitä aristelee olla reunalla josta maahan on noin 4-5 metriä.
Homman pitäisi olla yhtä helppoa ja joustavaa kuten kuvan mukaisen lankun päällä kävely!

Voin nyt todeta että omalta osin tuo turha aristelu on myös fyysisesti raskasta, siten hyödytöntä rasitetta ainakin tällaiselle kuusikymppiselle ukolle - sen tonttuilessa siellä katolla.

Noita vaivoja, sanoisinko kramppeja on nyt alkanut esiintymään liian tiheästi ja ne eivät ole häipyneet noin vain. Uusimpana nyt polvet - joiden kestävyyttä itse asiassa olen jo ihmetellyt - ja sitä taatusti ihmettelisi myös tähystyksen tehnyt lääkäri.

Ajattelin nostaa pellit katolle heti kun saan puutyöt tehdyksi noiden kahden rakennusosan liitoksessa. Sen teen tällä viikolla - tuskin huomenna kun ajattelin antaa polvieni levätä. Katto ei ole oikea ympäristö liikkumiseen kävelykepillä - vaikka minulla on niitä useita kappaleita, ja yksi aina autossa. "Ennen vanhaan" työmatkoilla oli laukussa mukana aina kokoon taitettava.

Joten - nyt huilitaan muutama päivä - maalataan lautoja ja tehdään vaikka hieman sorvailuja puupajassani, jatkoa testailuilleni joita vai seurata videolla: http://www.youtube.com/user/KurrenPuupaja

PS. Eli jälki kirjoitus. Oli hauskaa huomata miten sivuni mainokset muuttuivat kun muutin kirjoitukseni tägit toiseksi. Ja mitä niihin mainoksiin tulee niin ei ne rahaa ainakaan tuota - kukaan ei niitä klikkaile - kuin harvakseltaan. Kait minulla on nyt vuoden aikana siunaantunut noin 60 euroa tai silleen.

2 kommenttia:

  1. Saatko sie rahaa jos sun mainoksia klikkaillaan? Sittenhän niitä voi aina ohi mennen klikkailla :)

    Ammi

    VastaaPoista