maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kateellisuutta ja vaivoja

Seurailen muutamaa talonrakennus projektia - kaikki uusi talopaketteja - niin helppoa, niin helppoa. Eukko sanoi että oltaisiin voitu tilata jostain valmiit elementit asennettuna. Olen melkein kateellinen heille (ja muille) - no en sentään.
Tällainen remontointi jota teen on niin ihanan sairaan masokistista touhua että välillä pitää ottaa napanderia,  nukuttaa ainakin - jopa seuraavana päivänä.

Aamulla en sitten lähtenyt Mikkeliin vaan päädyin Juvalle. Agri-Marketista sain pensselit maalaamista varten - en muuta. K-Raudan Vihoselle en mennyt - ne on niin nihkeitä hintojensa kanssa joten kannatta ajaa Mikkeliin, etenkin jos sinne on muutakin asiaa. Niin, ja ruokakaupassa piti käydä kun proviantit ja tupakat kävivät vähiin. Jotka eivät sitä tiedä niin se on tuollaiset 30 km sivu Juvalle. Mikkeliin 45.
Yläkerran katon pääty alkaa hahmottumaan. iPhone 4 zoomaus pistää kuvan tosi rakeiseksi.
Tein sitten kuvassa olevan päädyn pellityksen ja muutaman muun asian kunnes totesin että nyt saa olla. Jo ensimmäinen kiipeily ylös sai polvet vihoittelemaan eikä selkä ollut vielä suoristunut eilisestä.
Palapeliä ja väliaikainen suojaus
Etu oikealla on asentamani pelti, kahdesta eri pellistä. Kelpaa väliaikaiseen katoon. Tarvitsen pitkät ja ehjät muualle. Ne ovat puretusta osasta.
Vasemman ruodelaudoituksen oikeassa osassa on "valkoinen kyhmy". Se on nyt tekemäni osan ja sen jonka tein viime syksynä liitos kohta joka pitää saada vesitiiviiksi.
Edelliseen liittyen ja rakeinen kuva
Oikealle osoittavat kaksi lauta, satasia tulee olemaan uuden osan kattovasojen pääty. Ulospäin osoittavat on projektina OK, mutta talon keskiosaan päin noin 1,5 m on sitten vasemmalla olevan katon pinnan alapuolella.
En keksinyt miten sen teen kun asiaan fundeerasin katolla. Kun tulin alas katolta (varmennettuani vesisuojauksen) - pistäessäni suojaan mitä piti, otettuani oluen ja istuuduttuani keinuun päätin ottaa valokuvan. Silloin se välähti, se miten saan sen tehdyksi niin että kestää kaatosateet, lumet ja myrskyt. Ihan yksinkertainen ratkaisu.

Sisähommia, itse asiassa eukolle eli lautojen maalausta
Eukko lupasi maalata - ei maalannut - leipoi pullia tänään - huomenna on jotain muuta tärkeätä, joten aloitan niiden maalaamisen, ellen tänään niin sitten huomenna. Ne menee kattopellin sivuihin ja silleen. Mukavampi maalata ne maassa kuin keikkua tikkaiden yläosassa pirun korkealla ja sutia väriä pintaan.
Se oli silloin se kun suunnittelin mitä teen tuon vihreän rakennuksen kanssa.
Taka oikealla pilkottaa puupajani pääty, sen rakentamisesta YouTube video http://youtu.be/91ExcNVutmo
Minun piti purkaa vihreän osan katto ja jatkaa puupajan kattoa sen päälle. Siitä oikealle oli tarkoitus rakentaa sitten autotalli. No, kyllä minä sen vielä teen - jossain vaiheessa.
Sitä ennen tuon puupajani taakse tulee katos - nk. korsu joka suojaa puita ym talven lumilta ja vesisateelta. Sen piti valmistua viime syksynä - nyt se kyllä valmistuu - viimeistään jouluksi.

Seuraava asia josta ajattelin kirjoittaa ei sitten tule tämän jatkoksi vaan uudeksi jutuksi, nimittäin ihmisen turhat pelkotilat ja epävarmuus. Niin ja niistä "vaivoista", joka oli otsikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti