sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Ylös, ylös päin on tieni

Tänään ei ollut ihan sellainen päivä että olisin olut vedossa, mutta ei kun toimeen ja pyrkimys on ylös, ylös korkeuksiin. Ja tutuille tiedoksi, ei ollut krapulaa, ei edes eilistä. :-)
Siitä se alkaa, katon pinnoittaminen
Kaivelin tontila olevaa rojuläjää ja huomasin 8 kpl 2x4, noin 3 metrin pituisia. Olivat olleet jo aikaisemmin kahdessa eri kohteessa ja nyt tuli jatkokäyttöä.
Alle vedin rojuläjästä kaksi hirttä ja niiden päälle tein sitten telineet. Eikä keiku vaikka tämä - piti käydä vaaitsemassa itseni, ja taas on laihduttu, nyt vain 108 kg! Viime syksynä oli vielä n. 10 kg enemmän (paras on ollut 130). Siis ei keiku vaikka siellä ylhäällä itse keikun.
On tuettu rakennukseen ja viistopuulla maahan.

Katon vasen kulma, eli lähin kuvaan nähden on "viisto", johtuu siitä että se on vielä laittamatta. Sen teen pitkästä tavarasta koska siihen piti tulla piippu - ei enää tule. Se siirtyi hieman edemmäksi. Sauna siihen kuitenkin tulee, edelleenkin. Niin ja siihen tulee luukku kun alla olevan saunan katto on suora joten saan sinne varastotilaa.
Valkoisen oven korvaan myöhemmin lasitetulla ovella, sen eteen kun tulee terassi / patio vai mikä se nyt onkaan.
Ikkunat odottavat asentamista, ja aukkoja.
Kuva on kohti olohuoneta ja ikkunat ovat mitä siinä puretussa osassa oli. Asennan ne uudelleen vaikka ovatkin mielestämme liian pienet. Saan vaihtaa ne sitten joskus myöhemmin suurempiin, eli korkeampiin.
Ja sitten on se villoitus ja levytys ym.
Sauna ja takka, sekä se piipu, "Siidelin" valmispiippu. Ei paha hinta, 5 metriä alle € 700
Piippu piti alkujaan tulla seinän viereen, nyt se tulee sitten noin 2 metriä siitä kameraan päin
Kuva on sitten viihdepuolelta. Sauna tulee A-tikkaiden taakse, suihku siitä oikealle osaan jonka sain viime syksyä valmiiksi.
Oven viereen, päätyyn tulee vielä ikkuna tolppien väliin. Niin ja sitten se piippu ja kulmaan muuraan takan - ellei muuten niin isä-ukko-vainaan muistoa kunnioittaen, hän kun oli muurari jolta onnistui myös takat ja leivinuunit. Leivin uunia en tee, se tulee myöhemmin kyökin puolelle.

Lattialla olevat levyt siirtyvät vielä sivuun. Koko rossipohja vaatii vielä työtä, mm. eristeet sokkelia vasten. Piippua varten saan pistää betonimyllyn pyörimään jotta saan kunnon anturan jonka päälle muuraan kevyharkoista korotuksen ja sen päälle sitten valu piippua ja takkaa varten.

Kun se on tehty pääsen eristämään alapohjaa ja rakentamaan saunaa. VIHDOINKIN!

Siinä sitä tälle päivälle ja nyt odotellaan pannukakkua uunista. Niin ja huomenna taas sataa - aamusta reipaammin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti