lauantai 27. lokakuuta 2012

Hiekan kärräystä ja timpurointia

Otin aamulla kunnon huikat astmaani ja sitten vain kärräämään hiekkaa jne.
Hiekoitusta
Eilen putsasin kulman jostakin pensasaidasta jonka nimeä en nyt muista. Sitä tehdessä pysähtyi paikallinen romun kerääjä ja kyseli "romuistani" joita oli kuullut minulla olevan.
Tänään jatkoin sitten hiekan kärräämistä, myös harkkojen ympärille, jotka sitten "jäädytän". Kuvan kulmaan pistin muutaman kärryllisen että ei tarvitse ajaa montun kautta.
Romuauto tontille
Tänään sitten romun kerääjä tuli ja haki mitä oli ja antoi rahat. Vaaka ei toiminut joten sovittiin että punnitsee suurimmat ja antaa sitten lisää rahaa jos on syytä.
Sain siitä jo ihan mukavasti euroja, mutta kuitenkin.

Sitten väsäilin tellinkiä talon päätyyn, käytin kokoamiseen ruuveja sillä siten se on helpompi purkaa. Puut menevät sitten autokatoksen kattoon.
Tellinki melkein valmiin ja kulmavalo puuttuu, talonumeron kohdalla.
Nyt ei puutu kuin pari lautaa tellingistä ja lankut ylös jalkojen alle, ja sitten vain ylös viimeistelemään yläkolmiota ettei lumet talvella pääse sisään. Siinä on nyt vain tuulensuojalevy.

Talon toisella puolella on kaksi kolmiota hoidettavaksi, mutta se odotuttaa keliä ettei katto ole lumessa, ei jäässä ja mieluiten ei myöskään märkä.
Samalla asennan katolle huippuimurin poistoilmalle ja sama tilanne, ei lunta, ei jäätä ja mieluiten kuiva tilanne. Pitäisi olla ensi viikolla.
Lisää ulkotöitä tehtäväksi
Alin ulkoverhouslauta puuttuu kahteen suuntaan. Niitä on nyt. Pitäisi maalata ne ennen asennusta. Maalia on vielä sen verran.
Tikkaat yläluukkuun on vielä asentamatta.
Portin tolpat uupuvat, ja porttina toimii koira-aita. Ajattelin saada tehdyksi sen vielä ennen joulua. Portiksi tulee se jonka nyt poistin sivuun kun autokatos toimii nyt "koira stopparina". Pitää vain kaventaa se ja tehdä se samalla kaksi osaiseksi.

2 kommenttia:

 1. Juu-u viimeistään kevättalvella lumenluonti leipäännyttää. Sitä parempi mitä lähempänä maantietä kulkupeli on.
  Romurekka on kuin se sanonnan Muhamed, joka tuli vuoren luo ja vei tarpeettoman ja toiselle tarpeellisen mennessään.
  Kukahan se täällä keksisi moisen palvelun. Olen autoton, mutten kortiton enkä ihan äkkiseltään innostu hyppäämään ison oudon auton puikkoihin. ;o) blondi kun olen.
  Ihastuttavan aurinkoisia päiviä ja kuuran kimallusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen paikka autotallille, tai sanotaan nyt katokselle olisi ollut noin 30 metrin päässä sisäpihalla, ja kuten eukon kanssa todettiin, liikaa lunta kolattavaksi.

   Se romukuskin tulo oli oikea onnen kantamoinen - vai miten se nyt ilmaistaan - että pääsin peltirojuista ym raudasta eroon - ja sain vieläpä rahaa siitä :-)

   Poista