perjantai 5. lokakuuta 2012

Se on sitten perjantai ja ...

Se on sitten perjantai ja levyllä kiehuu lihakeitto - nk. Halall lihaa siellä kiehuu. Ostettiin muutama kilo sitä sun tätä lihaa ja maksaa mukana meidän Helsingin vakkari kaupasta.
Ennen niiden Halall liikkeiden tuloa ostin kun hyvää lihaa tahdoin sen juutalaisesta kaupasta - mutta sieltä ei koskaan saanut tuoreesta lihasta sillä ne olivat aina pakastetuista. Aikoinaan muistaakseni ne tulivat Kanadasta Suomeen.

Nyt parempaa lihaa ei vain ole! Eikä jauhelihassa ole niitä rasvoja ja muita jänteitä, eikä vettä. Se vain on 100 % sitä puhdasta lihaa. Eikä keitettäessä tule kuohaa pintaan tai paistettaessa muuta törkyä pintaan.

Kävin taas naapurin Martan luona katsomassa miten pakastin toimii - soitin mutta kun Martta ja hänen tyttärensä eivät oikein nähneet lainaamani mittarin lukemia ajoin sinne katsomaan.
Se mittari osoitti 0 - eli nolla astetta!
Se oli tietenkin väärin - olivat pitäneet sitä niin kauan ulkona että alkoi siirtymään plussan puolelle.

Juotiin sitten kahvit ja tällä kertaa hyväksyin sitten "terävät" kun oli perjantai ja iltapäivä, hetki ennen saunaa. Puolen tunnin kuluttua se mittari osoitti sitten -18, eli kuten pitää.

Omaa hommaani sain tehdyksi siten tänään sen että tulevan huoneeni sisäkatto on nyt valmis eristeiden osalta ja olen teipannut höyrysulut  ja lisännyt kylmähuoneen muurauksen pintaan uretaani eristeet.
Se alkaa olemaan kohta vain seinälevyjä, ja katon paneeleja vailla. Ja lopuksi lattian pinta.

Joten, ei nyt tälle perjantaille tapahtunut sitä mitä suunnittelin, mutta vaikka seuraavalle, jolle olen sitten siirtänyt sen  ikkunan irrottamisen ja asentamisen sinne minne se siirtyy ja nykyisen ikkunan paikalle sitten sen oven. Ennen sitä pitää kuitenkin tehdä uudet oven karmit, ja sahata hirsiseinään ovelle paikka.

JA nyt tuli myös lisä homma - nimittäin tyttären tyttärelle "kastelahja".
En osta hänelle mitään muiden valmistamaan vaan teen itse hänelle kunnon "kulhon" jonka hän voi sitten antaa vaikka omalle lapselleen ja hän taas edelleen.
Siitä tulee aika lailla erikoinen - hyvässä ja kauniissa mielessä. Katoavaa puusepän - artisaanin - osaamista. Pinnoitus on siihen on sitten sellainen että se kestää kiehuvaa vettä ja puhdasta alkoholia vaikka kuinka kauan. Ja on komea! Ja sen pinnassa, kulhon läpi on myös sen prinsessan nimi ja syntymä aika, sellaista intarsiaa.

PS. JA huomenna, lauantaina minua ei saa aamulla sängystä ylös kuin kusi hätä....  Sunnuntaina alan sitten keräämään puutavaraa pajassani siihen kulhoon....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti