lauantai 6. lokakuuta 2012

Juttua siitä kannosta

Kävin tänään sahaamassa loput kun sain ketjun teroitetuksi. Oli kannon sisällä kivi.
Mittasin leveyden tyvestä, kuta kuin 80 cm. 13 tuuman laipalla, eli noin 33 cm se onnistui juuri ja juuri. Onneksi se ei ollut ihan pyöreä. Puu oli ainakin 80 vuotta vanha,


Neljään osaan. Kuvassa myös oksa osa korkeammalta puusta. Katsotaan sitten mitä siitä saan aikaiseksi. Kulho siitä ainakin tulee, mutta millainen jää nähtäväksi.
Vielä on jyystettävää

Leveämmältä osin piti hieman trimmata että sain sahatuksi poikki. Ensin pystystä halki. Sain siitä neljä osaa, kukin noin 60 cm pituisina. Ja olivat muuten painavia!

Ja siitä sitten kuivumaan
Ne siirtyvät nyt kuivumaan, ainakin vuodeksi. Joskus niistä valmistuu sitten 4 hedelmä kulhoa.
Tai jos saan hankituksi tietynlaisen erikoisterän niin saan sorvatuksi ensin niiden sisältä 2-3 pienempää aihiota kulhoksi.

3 kommenttia:

 1. Jopas on jyhkeä puu.
  Suloisesti piskuinen neiti hymyilee vaarille tuolla alemmassa postauksessa.
  Naapuriapu katoavaa kulttuuria. Onneksi näitä auttavia helmiä löytyy silloin tällöin vieläkin.
  Herttaista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarina - jotenkin sinun vastauksesi, oli se miten lyhyt tahansa "- it makes my day" - eli tekee piriustyksen päivään ja saa naaman hymyyn, kuten mielenkin.

   Ne "muut" lähinnä soittavat kuin kirjoittavat.... :-(

   Puu oli jyhkeä joka piti kaataa kun naapurin Martta pelkäsi että se saattaa kaatua - ei olisi koska ei ollut laho, OK- ihan pikkusen mutta olisi kestänyt ainakin pari kymmentä vuotta lisää.

   Ja tuo suloinen neitokainen teki kyllä sellaisia ilmeitä Vaarille että meinasi tippa tulla silmään - jopa hänen isukille joka istui vieressä.

   Ja mitä naapuri apuun tulee - nyt siellä päässä on tullut uusia ongelmia - joita yritän auttaa parhaani mukaan - ja Martalle se on aina suuri lohtu ja takaa hyvät yöunet. Jopa nyt kun sanoin että on pakko vaihtaa hetin miten uusi vesipumppu taloon - tai voi tulla mahtava vesivaurio.

   Ja hyvää viikko myös sinulle. Huomenna tulee uusi postaus kuvilla siitä mitä olen vihdoin ja viimein saanut valmiiksi :-)

   Poista
 2. Juttua kannosta?

  Seuraan näitä "Sorvauksia" ympäri maailmaa, lähinnä jenkeistä.
  Odotan vain hetkeä että pääsen videoimaan vihdoin ja viimein jotain uutta YouTube kanavalleni asiasta!
  Ja se tulee olemaan muutamassa osassa sillä ennen kuin ko puun aihiot ovat valmiit menee ainakin vuosi, jopa puoli toista - jos sen tekee oikein - kuivatuksessa.

  Mutta - teen alku videot ja sitten katotaan miten jatketaan, ja milloin ;-)
  Aluksi vaikka http://www.youtube.com/watch?v=0WQEOY8AHDM

  --- Upotus ei taida unnistua....

  VastaaPoista